Kremowa zupa z kurczakiem – Rozgrzewająca, aromatyczna i sycąca zupa dla każdego. Moje dzieci ją uwielbiają

Najłatwiejsza w przygotowaniu, rozgrzewająca i aromatyczna, kremowa zupa, której smak urzeknie wszystkich bez wyjątku.

 

Kremową zupę z kurczakiem, polecam wszystkim miłośnikom zup i tym, dbającym o smaczną i zdrową dietę całej rodziny. Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu zupa, która może być zarówno lekkim i samodzielnym daniem obiadowym jak i doskonałym pierwszym daniem. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 250 g cebuli
  • 5 żółtek jaj
  • 50 ml octu winnego
  • Liść laurowy
  • Czarny pieprz w ziarenkach
  • Sól do smaku
  • Zioła do smaku
  • Kolendra do smaku
  • Masło do podsmażenia

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Umytego i oczyszczonego fileta z kurczaka włóż do garnka z wodą i ugotuj na wolnym ogniu do miękkości. Pół godziny przed końcem gotowania, dopraw do smaku solą, pieprzem, ziołami i liściem laurowym. W ten sposób otrzymasz aromatyczny, delikatny mięsny bulion.

2. Ugotowanego fileta wyjmij z bulionu, wystudź i pokrój w kosteczkę.

 

3. Teraz, obierz cebulę, pokrój ją w kosteczkę i usmaż na rozgrzanej patelni z masłem. Miękką, zeszkloną cebulę dodaj do bulionu i gotuj przez 5–10 minut.

4. W miseczce, wymieszaj żółtka z octem i ciągle mieszając wlej cienkim strumieniem do gotującego się bulionu.

 

5. Na koniec, wrzuć pokrojonego w kostkę fileta, gotuj kilka minut i gotowe!

 

Kremowa zupa z kurczakiem, najlepiej smakuje na gorąco, posypana drobno pokrojoną kolendrą. Smacznego!

error: Content is protected !!