Będą świetnym rozwiązaniem na niedzielny obiad, pożywną kolację a także idealnym daniem na świąteczny stół. Ich przygotowanie jest bardzo proste dlatego z przepisem poradzi sobie nawet mniej doświadczony kucharz.
Filety z piersi kurczaka opłucz pod zimną, bieżącą wodą a następnie pokój w małą kostkę. Dopraw solą oraz wymieszaj dokładnie.
Przygotuj naczynie żaroodporne, możesz je delikatnie posmarować oliwą z oliwek. Kurczaka przełóż do naczynia.
Jajka wbij do miski, dolej śmietanę, dodaj ząbek czosnku (pokrojony lub przeciśnięty przez praskę), całość połącz z przyprawami i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną masę wlej do naczynia żaroodpornego przykrywając nią dokładnie kurczaka. Całość skrop delikatnie oliwą z oliwek.
Wstaw do nagrzanego na 200 stopni Celsjusza piekarnika i piecz około 20 minut.