Przygotujesz je z tanich i łatwo dostępnych składników, które zazwyczaj masz już w swojej kuchni. Polecam w szczególności Paniom domu, które nie mają zbyt wiele czasu na Świąteczne wypieki. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W wygodnym pojemniku, ubij żółtka z cukrem, roztopionym masłem, mlekiem, solą oraz cukrem waniliowym. Następnie, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
2. Gotowe ciasto, przełóż do formy wysmarowanej masłem i wygładź. Na wierzchu, poukładaj cząstki mandarynek, posyp 2 łyżkami cukru i polej roztopionym masłem.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180° C, przez 30-35 minut. Gotowość, sprawdzaj drewnianym patyczkiem. Gotowe!
Ciasto po upieczeniu wystudź i posyp obficie cukrem pudrem. Pięknie wygląda i wyjątkowo pachnie. Twoi goście będą nim z pewnością zachwyceni. Smacznego!