To pięknie wyglądające ciasto, idealnie nadaje się na Świąteczny stół. Lekkie, delikatne i aromatyczne owoce w połączeniu z galaretką śmietankową to istne niebo w ustach. Z pewnością różni się od klasycznych ciast przekładanych słodkimi kremami.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, pozwoli domownikom na chwilę relaksu przy kawie po świątecznej uczcie. Moja rodzina je uwielbia, a goście nie zatrzymują się po jednym kawałku. Do dzieła!
SKŁADNIKI
-
3 pomarańcze
-
3 mandarynki
-
150 g ananasa w puszkach
-
1 mały banan
-
50 g żelatyny
-
1 saszetka cukru waniliowego
-
900 g kwaśnej śmietany
-
1 szklanka cukru do śmietany i 0,5 szklanki na biszkopt
-
3 jajka
-
1 łyżeczka sody
-
200 g mąki