Napój z czosnku, cytryny oraz miodu Twoja odporność znacznie się poprawi. Gotowy napój pij nawet codziennie.
Gdy dokuczają nam jakieś dolegliwości, chętnie sięgamy po czosnek.
Od wielu pokoleń stosuje się go jako naturalny antybiotyk. Wpływa on na polepszenie odporności oraz walczy z wszystkimi wirusami w naszym organizmie. Czosnek wpływa bardzo pozytywnie na nasz organizm.
Świetnie sprawdza się podczas oczyszczania organizmu , a w tym płuc. Poprzez połączenie czosnku z wieloma produktami leczniczymi, daje lepszą skuteczność. Twoje zdrowie znacznie się poprawi.
Zalety syropu czosnkowego:
-
Polepsza poziom cholesterolu
-
Wpływa odtruwająco oraz oczyszczająco na organizm
-
Naturalny antybiotyk
-
Skutecznie usuwa wirusy oraz bakterie
-
Wpływa na usunięcie wapnia oraz tłuszczu z naczyń krwionośnych
-
Pozbywa się śluzy z płuca, dotyczy także długoletnich palaczy
-
Skutecznie wpływa na problemy żołądkowe oraz jelitowe
-
Wpływa na ochronę organizmu
-
Skutecznie wpływa na parodontozę oraz menopauzę
-
Skutecznie pomaga w trakcie przeziębień lub gryp. Warto zażyć go więcej
-
Wpływa na profilaktyczne zapobieganie podczas rakowi tarczycy
-
Ma właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne oraz przeciwpasożytnicze
-
Można połączyć go z miodem oraz cytryną. Wpływa to na poprawę ciśnienia krwi oraz wzmacnia serce
-
Poprawia odporność
Przepis na syrop z czosnku
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
6 cytryn
-
30 ząbków czosnku
-
6-7 cm korzenia imbiru (dodatkowo)
-
6 łyżek miodu
Warto dodać do syropu imbir, gdyż ma działanie przeciwwirusowe oraz przeciwzapalne. Dodatkowo korzystnie wpływa na wartość syropu.
WYKONANIE:
1.Na mniejsze kawałki pokrój obrany wcześniej czosnek. Wszystkie cytryny przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Potem dodaj imbir, czosnek oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż miksturę do słoika. Następnie pamiętaj, aby przechowywać syrop w lodówce. Warto pić codziennie, a gdy dopadnie Cię przeziębienie lub grypa, zwiększ swoja dawkę.
Codzienne picie syropu świetnie wpływa na poprawę odporności oraz całkowitego nastroju. Na pusty żołądek pij po 1-2 łyżeczkach przez około 3 tygodnie. Po upływie tego czasu, koniecznie przez tydzień nie pij przygotowanego syropu. Później znów możesz wrócić do picia domowego syropu.
Pamiętaj, zanim zaczniesz go pić mocno go wymieszaj.