Możemy je podawać jako danie główne lub przekąskę do dań mięsnych z grilla. Najczęściej wybierana jest przez nas papryka, którą goście bardzo chwalą. Dodanie odpowiednich ziół oraz przypraw, nadaje jej jeszcze lepszego oraz ostrzejszego smaku.
1.Dokładnie umyj paprykę, następnie usuń z niej wszystkie nasiona. Przygotowaną paprykę pokrój na ćwiartki.
2.Aby powstała marynata, w garnku wymieszaj olej słonecznikowy, wodę, ocet winny, dodaj cukier oraz sól. Następnie dorzuć ziarenka pieprzu, liście laurowe, oraz kolendrę, całość dokładnie zagotuj.
3.Do gotującej się marynaty wrzuć pokrojone papryki , następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Po upływie tego czasu wyjmij z garnka wszystkie papryki.
4.W misce wymieszaj drobno pokrojone zioła, czosnek oraz papryczkę chili. Używając głębokiej misi, na dno wyłóż warstwę papryki, następnie posyp przygotowaną mieszanką ziołową. Postępuj tak samo z kolejnymi warstwami.
5.Całkowicie wyłożone warstwy zalej przygotowaną wcześniej zalewą. Przygotowane w misce papryki dociśnij mocno mniejszym talerzem, następnie zimne wstaw do lodówki na 12 godzin. Życzę smacznego!