Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – Delikatna, aromatyczna i ekspresowa. Jest najlepsza jaką dotąd jadłam

Jestem pewna, że takiej pasty jajecznej ze szczypiorkiem jeszcze nie jadłaś.

Zamiast kupować wątpliwej jakości wędliny w sklepie lub pełne chemii i ulepszaczy produkty gotowe, możesz szybko i smacznie przygotować ją sama w domu w kilka minut. Taka pasta na śniadanie w towarzystwie świeżego pieczywa to prawdziwa uczta dla bliskich. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 6 jajek
  • serek topiony śmietankowy
  • majonez lub śmietana
  • cebula
  • kurkuma
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz do smaku

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo, a kiedy wystygną obierz i rozgnieć widelcem w misce.

2. Następnie, dodaj do nich 2 łyżki serka topionego, łyżkę majonezu (lub śmietany), 2 łyżeczki startej na drobnej tarce lub zblendowanej cebuli i łyżeczkę soku z cytryny.

3. Na koniec, dodaj pokrojony szczypiorek, dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Gotowe!

 

Przed podaniem, wstaw pastę jajeczną do lodówki na co najmniej 15 minut, aby dobrze przeszła smakiem. Smacznego!

error: Content is protected !!