Placuszki serowe z kapustą – W takiej wersji jeszcze ich nie jadłaś. Genialny smak dzięki tym trzem składnikom

Te placki z całą pewnością zrobią prawdziwą rewolucję w Twoim domu. Smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu placuszki z kapustą mogą z powodzeniem konkurować z tradycyjnymi plackami ziemniaczanymi.

Danie będzie bardziej sycące i pełniejsze, jeśli podasz je polane aromatycznym gulaszem mięsnym i w towarzystwie bukietu surówek z świeżych warzyw. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • ¼ główki białej kapusty,
  • 1 mała cebula,
  • 4 łyżki mąki,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 100 g tartego sera żółtego,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka,
  • cząber,
  • olej do smażenia.

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Kapustę drobno poszatkuj, posól, wymieszaj i odstaw aby puściła sok. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę, jajka roztrzep ze śmietaną.

 

2. Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj mąkę, ser, przyprawy i kapustę wyciśniętą z wody. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

 

3. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Podawaj na gorąco, Smacznego!

error: Content is protected !!