1.Na samym początku przekrój na pół wszystkie umyte pomidory, po czym na plasterki pokrój czosnek, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
2.Do czystych słoików powykładaj pokrojone pomidory , następnie wrzuć do nich kilka ziarenek pieprzu, parę plasterków czosnku oraz odrobine posiekanej natki pietruszki. Następnie ponownie włóż pomidory, po czym całość zalej gorąca wodą ( powinno tak wyglądać jak na zdjęciu poniżej). Na kwadrans odstaw słoiki, które wcześniej zakręciłaś.
3.Po upływie tego czasu , do garnka wlej wodę ze słoików, po czym dodaj do niej ocet, cukier orz sól. Całość gotuj przez kilka minut.
4.Po dwie łyżki oleju wlewaj do każdego słoika z pomidorami, po czym całość zalewaj gorącą marynatą.
5. Kolejnym krokiem jest mocne zakręcenie słoików i odwrócenie ich do góry dnem, po czym całość przykryj kocem lub ręcznikiem. Pamiętaj, aby przechowywać je w chłodnym miejscu. Tak przygotowane marynowane pomidory są gotowe.
Zarówno ich smak jak i wygląd zachęca do szybkiego skosztowania. Koniecznie podawaj je do dań mięsnych lub zajadaj jako zwykłą przekąskę. Życzę smacznego!