Są tak pyszne, że znikają ze stołu błyskawicznie, a Twoi bliscy zjadają ze smakiem wszystko do ostatniego okruszka. Zaskocz bliskich nowinką kulinarną, za którą z pewnością Ci podziękują. Do dzieła!
1. Fileta z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie, zmiel w maszynce do mięsa z cebulą (i ząbkiem czosnku- jeśli lubisz). Do masy mięsnej dodaj białko oddzielone od żółtka, mąkę, sól, pieprz i ulubione przyprawy. Wymieszaj dokładnie składniki.
2. Wyłóż masę mięsną na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, formując małe placuszki.
3. W misce, wymieszaj twaróg z przyprawami, żółtkiem i ulubionymi ziołami, np: koperkiem lub szczypiorkiem.
4. Twaróg z ziołami, wyłóż na mięsnych kotlecikach i posyp startym na tarce serem, np. mozzarellą.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 30 minut. Gotowe!