Wiele przetworów z ogórków możesz znaleźć w sklepie. Zachęcam, abyś w swojej kuchni miała ,także smaczne ogórki gruzińskie. Pyszny smak, który uzyskany został przez sól oraz aromatyczne zioła. Na następny dzień smakują najlepiej.
1. Potrzebny będzie pojemnik z pokrywką. W grube plastry pokrój wszystkie umyte ogórki, następnie włóż je do przygotowanego pojemnika. W moździerzu połącz ze sobą kminek, cukier oraz paprykę ostrą.
2. Uzyskaną mieszankę przełóż do pojemnika gdzie znajdują się ogórki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie posiekaj drobno kolendrę i również ją dodaj. Pokrywką szczelnie zamknij pojemnik. Mocno mieszaj zamkniętym pojemnikiem, aby wszystkie składniki się dobrze ze sobą połączyły , później przełóż pojemnik do lodówki.
Na następny dzień ogórki smakują najlepiej. Życzę smacznego!