Jestem pewna, że od dziś będzie bardzo często gościć na Twoim stole i zachwycać nie tylko domowników, ale również zaproszonych do świątecznego stołu gości. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
Zanim zaczniesz, włóż serek topiony śmietankowy do zamrażarki na kilka minut, aby był twardy. Dzięki temu, łatwiej będzie go za chwilę zetrzeć na tarce.
1. Teraz, do wygodnej miski zetrzyj serek na tarce o grubych oczkach, dodaj drobno pokrojoną marchewkę po koreańsku oraz starty na tarce o grubych oczkach ser. Następnie dodaj obrane i starte na tarce o grubych oczkach jajka, ugotowane na twardo.
2. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i dopraw do smaku solą, pieprzem i majonezem.
3. Plastry ulubionej szynki, posmaruj obficie przygotowanym nadzieniem i zawiń w rulonik. Aby się nie rozwinął, możesz zabezpieczyć je wykałaczką. Gotowe!