Koniecznie przygotuj dla swojej rodziną tą przekąskę, jestem pewna, że będą pod wrażeniem. Na pewno poproszą Cię o więcej.
1.Umyte dokładnie pomidory pokrój na pół centymetrowe plasterki. Na talerz połóż ręcznik papierowy, po czym połóż na nim pokrojonego pomidora, następnie przypraw go pieprzem oraz solą. Jeżeli chcesz przypraw go ulubionymi przyprawami.
2.Do przygotowania panierki, koniecznie potrzebne będą trzy pojemniki. W pierwszym pojemniku powinna być mąka pszenna, w drugim jajko, natomiast w trzecim połączona bułka tarta z tartym serem.
3.Każdy kawałek pomidora odtaczaj osobno. Na samym początku zacznij od mąki, następnie w jajku a na sam koniec w mieszance z bułki tartej.
4.Przygotowanego pomidora smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Samaż do momentu złocistego koloru.
Do pozbycia się nadmiaru tłuszczu, koniecznie używaj ręczników papierowych. Tak przygotowana przekąska jest gotowa. Smacznego!