Tak przygotowane przekąski na pewno posmakują Twojej rodzinie oraz zaproszonym gościom.

Takie przekąski możesz przygotować dla swoich gości, a na pewno będą zachwyceni ich wspaniałym smakiem. Możesz je także zabrać do pracy lub dać swoim dzieciom do szkoły jako drugie śniadanie.

Tego typu przekąski możesz przygotowywać nawet z dziećmi, gdyż są one banalnie proste w przygotowaniu. Zapraszam na przepisy poniżej , które swoi smakiem zachwycą nie jedno podniebienie.

 

Lawasz z dodatkiem sera

Koniecznie dodaj do niego twardy ser, który w trakcie pieczenie fantastycznie się rozpuści. Sama zadecyduj czy chcesz starty ser dodać czy po prostu pokrojony na mniejsze kawałki. Możesz dodać do nich ulubione zioła oraz warzywa.

Lawasz z dodatkiem kiełbasy

Gdy zostaną Ci resztki kiełbasy, wtedy na spokojnie możesz ja wykorzystać. Tylko od Ciebie zależy jakie wykorzystasz do tego mięso, czy będzie ono surowe, wędzone lub gotowane. Aby przygotować pyszny farsz w misce wymieszaj pokrojona kiełbasę z pokrojonymi pomidorami, oraz startym serem, które polej sosem pomidorowym.

Lawasz z dodatkiem ulubionego twarogu

Możesz je przygotować na ostro lub na słodko. Do farszu z twarogiem dodaj całe jajko lub wystarczy dodać żółtko. Słodki farsz przygotuj z twarogu , miodu, cukru, dżemu oraz mleko skondensowane. Warto do każdego farszu dodać ulubione swoje przyprawy.

Kolejny farsz możesz przygotować z twarogu, pokrojonej szynki, posiekanymi ulubionymi ziołami oraz suszonymi pomidorami. Aby farsz nie wypadł, koniecznie złóż Lawasz w kopertę.

Lawasz z pysznym farszem z mięsa mielonego

Na samym początku koniecznie przygotuj farsz z mięsa mielonego. Na patelni podsmaż mięso mielone po czym dodaj do niego zioła, podsmażoną cebulę, ketchup, sos sojowy, pokrojone pomidory, ulubione przyprawy oraz tarty ser. Gotowy farsz połóż na Lawasz , po czym dokładnie zwiń i smaż na patelni.

Lawasz z dodatkiem jajka

Taką wersję możesz jeść na śniadanie. Placek Lawasz dokładnie posmaruj kwaśną śmietaną , bulionem lub mlekiem. Następnie połóż go na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu , po czym zwiń końcówki do środka. Do wgłębienia wbij jajko, po czym możesz dodać także pokrojoną szynkę, pomidory oraz kawałki boczku. Koniecznie smaż pod przykryciem na małym ogniu.

 

Smacznego!

error: Content is protected !!