1.W garnuszku roztop masło, następnie stopniowo dodawaj cukier cały czas mieszając. Odstaw na bok, aby ostygło, po czym wbij jajka. Całość ubijaj mikserem lub trzepaczką. Gdy składniki się połączą dodaj śmietanę, i ponownie całość wymieszaj.
2.Do przygotowanej masy dodaj proszek do pieczenia oraz przesianą mąkę. Rękoma ugniataj ciasto do momentu, aż będzie jednolite oraz elastyczne. Uformuj kilka ruloników z ciasta , po czym zwiń je w kształt pierścienia.
3.Uformowane kształty przekładaj od razu na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zamiast papieru możesz ją posmarować tłuszczem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz przez 15 minut.
Po upieczeniu, posyp każdy rogalik cukrem pudrem lub wysmaruj go jajkiem i posyp zwykłym cukrem!
Tak przygotowana przekąską świetnie smakuje ze świeżą parzoną kawą. Moja rodzina zawsze prosi o dokładkę. Smacznego!