Pyszne schabowe roladki z dodatkiem cebuli- Idealne danie, aby przygotować na niedzielny obiad.
Jeżeli szukasz oryginalnego przepisu na roladki schabowe to świetnie trafiłaś, koniecznie przygotuj je według tego sprawdzonego i prostego przepisu.
Przygotowanie schabowych roladek jest banalnie proste, więc każda początkująca gospodyni na pewno sobie z nimi poradzi. Spróbuj, a gwarantuje że cała Twoja rodzina będzie nimi zachwycona!
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
250 g pieczarek
-
400 g schabu
-
4 średnie cebule
-
150 g mąki
-
300 g kwaśnej śmietany 20%
-
Łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
-
Łyżeczka soli
-
Pęczek koperku
-
2 łyżki octu
-
2 łyżeczka startego czarnego pieprzu
-
4 łyżki oleju roślinnego
-
Łyżka cukru
WYKONANIE;
1. Na samym początku dokładnie umyj schab, po czym usuń resztę wody za pomocą ręcznika papierowego, następnie pokrój mięso na plasterki. Pokrojone kawałki mięsa przypraw solą oraz pieprzem, następnie za pomocą tłuczka dokładnie rozbij i pozostaw na około 15 minut.
2. Obierz cebulę, po czym pokrój ją w piórka. Następnie do miski wlej olej, ocet, dodaj cukier oraz sól całość dokładnie połącz ze sobą.
3. Do gotowej marynaty włóż cebulę, i pozostaw tak na 10 minut.
4. Po upływie tego czasu wyjmij całą pokrojoną cebulę. Następnie na rozbitych kawałkach mięsa układaj marynowaną cebulę, po czym każdy kawałek zwiń tak jak zrazy.
5. Każdą gotową roladkę obtocz w mące następnie smaż na rozgrzanym oleju na piękny złoty kolor. Podsmażone roladki układaj w garnku.
6. Używając tej samej patelni podsmaż resztę cebuli oraz pokrojonych na mniejsze kawałki pieczarki. Po kilku minutach smażenia dodaj śmietanę, oraz posiekany na mniejsze kawałki koperek, następnie zalej wodą i pozostaw do zagotowania.
7. Gęstym sosem zalej wyłożone w garnku roladki i całość duś koniecznie pod przykryciem przez 40 minut na mały ogniu. Po tym czasie roladki są gotowe!