Koniecznie zanotuj te 3 przepisy na pyszne zupy z notatnika mojej babci: Naturalne i zdrowe, bez sztucznych dodatków

 

Ziemniaczana zupa to klasyka jesiennych obiadów. Do jej sporządzenia potrzebujesz następujących składników:
  • 5 dużych ziemniaków;
  • 5 ząbków świeżego czosnku;
  • pół łyżeczki kminku;
  • pół łyżeczki suszonego majeranku;
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki;
  • dwie łyżki oleju;
  • przyprawy: sól i pieprz czarny mielony;
  • około 1,5 litra wody;
  • ewentualnie ser tarty do posypania zupy.

 

Przygotowanie:

Zacznij od pokrojenia ziemniaków na drobną kostkę i ugotowania ich w osolonej wodzie. Dodaj do nich kminek, majeranek, pieprz i paprykę oraz olej. Gotuj całość, aż ziemniaki będą miękkie i wtedy dodaj czosnek. Użyj blendera ręcznego i zmiksuj całość na gładki krem. Jeśli chcesz podwyższyć pożywność zupy, posyp ją startym serem. Gotowe!

Czytaj dalej

error: Content is protected !!