Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste oraz szybkie. Z łatwo dostępnych składników przygotujesz deser, który swoim smakiem zachwyci nie jedno podniebienie.
1. Przygotowywanie zacznij od nadzienia. W szklance z odrobiną mleka wymieszaj cukier, jajko oraz mąkę. Resztę mleka gotuj w garnku, po czym wlej przygotowaną mieszankę.
2. Całość gotuj, aż przygotowany krem zgęstniej, cięgle mieszaj aby się nie przepaliło.
3. Do miski wlej mleko, następnie dodaj cukier oraz 2 jajka. Całość dokładnie wymieszaj, po czym stopniowo dodawaj proszek do pieczenia oraz mąkę.
4. Obierz jabłka, które pokrój na małą kosteczkę. Blachę posmaruj masłem , następnie połóż na niej gotowe jabłka, a na nie wlewaj przygotowane ciasto.
5. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego lub szprycy, po czym zrób kratkę na cieście.