Doskonałe połączenie smaków i aromat roznoszący się w całym domu podczas pieczenia sprawia, że nie można jej się oprzeć…Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do miski wbij jajka, dodaj gorącą wodę i ubijaj do czasu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Następnie, dodaj cukier i ubijaj, aż nieco zgęstnieją.
2. Teraz, dodaj mąkę ziemniaczaną i stopniowo przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto, przełóż do formy wysmarowanej masłem i przykrytą papierem do pieczenia.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 12 minut.
4. W tym czasie, przygotuj nadzienie: W misce, rozgnieć widelcem twaróg, dodaj mleko skondensowane, miękkie masło i śmietankę. Ubij na jednolitą, gładką masę i wstaw do lodówki.
5. Jeszcze ciepłe ciasto, wyjmij z blaszki na czystą ściereczkę i zawiń razem ze ściereczką w ciasny rulon – dzięki temu nie pokruszy się podczas zawijania z nadzieniem. Odłóż ją w tej postaci na kilka minut.
6. rozwiń rulon i wysmaruj ciasto przygotowanym wcześniej kremem. Zawiń ponownie ciasno w rulon, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin. Gotowe!