Rybka w kremowym sosie – Przygotowana w ten sposób wprost rozpływa się w ustach. Koniecznie musisz spróbować

W Święta, nie może zabraknąć na stole ryb, więc w moim domu podczas wigilii wybór zawsze jest bardzo duży. Proste i szybkie w przygotowaniu danie rybne, które wprost rozpływa się w ustach, zachwyci wszystkich bez wyjątku. Obok niego nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 400 g fileta ulubionej ryby
  • Jajko
  • 80 g twardego żółtego sera
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W naczyniu żaroodpornym, poukładaj pokrojonego na mniejsze kawałki fileta z ryby i posyp lekko solą.

2. Teraz przygotuj kremowy sos: W misce, ubij jajka ze śmietana i musztardą. Następnie dodaj starty na tarce o drobnych oczkach ser i wymieszaj.

3. Rybę w naczyniu, zalej przygotowanym sosem i wygładź szpatułką na całej powierzchni.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20-25 minut. Gotowe!

 

Po tym czasie, zostaw rybę w nagrzanym piekarniku jeszcze przez 5-7 minut. Potem, podziel na porcje i czekaj na pochwały. Smacznego!

error: Content is protected !!