Pokażemy Ci, jak przygotować dwa rodzaje sałatek, których głównym składnikiem jest kapusta. Są one szybkie i łatwe do wykonania, a do tego smakują wyśmienicie! Są łatwe do wykonania i pyszne!
Zanim zaczniesz, dokładnie umyj wszystkie owoce i warzywa. Zacznij od największych składników. Pokrój kapustę na małe kawałki, a następnie pokrój ogórek w słupki. Obierz jabłko i pokrój ogórek w plasterki. Następnie wyjmij rdzeń, a resztę posiekaj. Umieść owoce i pokrojone warzywa w misce. Wymieszać sok z cytryny, jogurt i kukurydzę z solą i przyprawami.
Umyj ponownie ogórek i kapustę. Oddzielić białka i żółtka od ugotowanych jajek. Warzywa można pokroić w paski, a następnie połączyć w misce z białkami, kolendrą i koperkiem. W osobnej misce połącz żółtka z olejem, musztardą i śmietaną. Wymieszać wszystkie składniki razem, a następnie dodać pozostałe składniki. Ponownie dobrze wymieszaj. Gotowe!