Schab, ser, jajko, cebula, majonez… Najpyszniejsze mięso jakie jadłam! Piekę tak raz w tygodniu.

Prezentujemy przepis na wyjątkowe mięso, które można przygotować w kilkanaście minut, a do jego przygotowania wystarczy schab, cebula, majonez czy też ser.

 

Nie potrzeba więc wielu składników, a danie jest bardzo proste do wykonania i powinno smakować całej rodzinie.

 

 

Niezbędne składniki

  • sól i przyprawy do smaku
  • 1 cebula
  • 4 plastry schabu
  • 100 gramów żółtego twardego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 jajka na twardo

 

Jak przygotować?

Mięso należy ponacinać tak, aby z nacięć utworzyć siatkę. Następnie mięso trzeba posolić i popieprzyć z obu stron.

 

Kolejnym krokiem jest pocięcie cebuli w niewielkie kawałki. Pokrojoną cebulę układamy na dnie naczynia żaroodpornego a na niej mięso.

Na tarce trzemy ser oraz jajka. Do tego dodajemy sól oraz majonez. Tak przygotowaną masę kładziemy na mięso.

 

 

Mięso pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 30 minut. Do tak upieczonego mięsa doskonale pasuje sałatka, duszone warzywa czy też ziemniaki.

 

Smacznego!

error: Content is protected !!