Zapiekane mięso w piekarniku, pod pyszną i aromatyczną pierzynką to prawdziwe niebo w gębie. Danie pięknie wygląda, więc doskonale prezentuje się na świątecznym i uroczystym stole. To smaczne i sycące danie na każdą okazję i dla każdego. Do dzieła!
1. Umyty i osuszony ręcznikiem papierowym schab,pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Następnie, każdy kotlet rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą i dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.
2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podobnie jak ser żółty. Dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj jogurt naturalny i dobrze wymieszaj. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
3. Na dno naczynia żaroodpornego, ułóż równomiernie pokrojoną cebulę, a na niej przyprawione kotlety schabowe. Na wierzch, rozłóż równomiernie pierzynkę serowo-jajeczną.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut. Gotowe!