1.W dużej misce połącz ze sobą składniki potrzebne na ciasto po za kakao. Mieszaj do momentu aż powstanie jednakowa konsystencja. Następnie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wylej połowę przygotowanego ciasta.
2.Do pozostałej części ciasta dodaj kakao, dokładnie wymieszaj i ponownie wlej na blachę z ciastem. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni po czym piecz około 20 minut ( czas pieczenia zależy od piekarnika). Budyń przygotuj zgodnie instrukcja na opakowaniu, po czym wymieszaj do z ubitym masłem oraz twarogiem.
3.Na upieczone ciasto wyłóż przygotowany krem. Jako dekoracji możesz użyć lukru. Jeżeli chcesz polewę czekoladową , koniecznie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
4.Do rozpuszczonej czekolady dodaj zimną śmietanę, całość dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanej polewy możesz tworzyć różne wzory.
5.Dekoracja może być czekoladowa lub połącz ją z warstwą twarogową. Koniecznie tak przygotowany deser schładzaj w lodówce, po czym podawaj go z aromatyczną, pyszną kawą. Smacznego!