Zamknięty w słoiczku, doskonale przechowuje się w lodówce i dzięki temu zawsze masz pod ręką ulubioną przekąskę na każdą okazję. Wystarczy pójść do lodówki i odkręcić słoik… Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Płaty śledziowe wyczyść, dokładnie umyj i przekrój na pół.
2. W dużej misce, wymieszaj wodę z solą i zanurz w solance śledzie. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
3. Po tym czasie, wyjmij śledzie z solanki i pokrój na dowolnej wielkości kawałki.
4. W osobnej misce, wymieszaj kefir z roztopionym masłem, musztardą dijon, musztardą miodową, sokiem z cytryny, cukrem, dodaj do śledzi i dokładnie wymieszaj.
5. Śledzie, poukładaj w słoikach, zalej przygotowaną zalewą i dobrze zamknij. Wstaw do lodówki na co najmniej 6 godzin. Gotowe!