Sok z marchwi oraz imbiru- Dzięki niemu znikną wszystkie objawy przeziębieniowe. Zapraszam na przepis poniżej

Czy uda Ci się zwalczyć objawy przeziębieniowe dzięki stosowaniu marchwi oraz imbiru? Jestem pewna, że tak! Te wspaniale warzywa wpływają idealnie na nasz organizm, a szczególnie podczas przechodzenia infekcji.

Marchew zawiera w sobie bardzo dużo witamin oraz minerałów, a co najważniejsze ma właściwości antybiotyczne oraz przeciwzapalne. Posiada bardzo dużą ilość witaminy A. Zawiera także w sobie witaminę z grupy B, oraz witaminę C jak i potas, wapń i oczywiście żelazo. Wpływa ona korzystnie na usunięcie infekcji z górnych oraz dolnych dróg oddechowych.

Od setek lat imbir był stosowany podczas leczenia chorób układu oddechowego. Jego właściwości są bardzo dobrze znane we wszystkich krajach. Jednak dopiero od niedawna zaczęliśmy stosować go w Polsce. Przygotowany sok z marchwi oraz imbiru wpływa bardzo korzystnie na przechodzone infekcje.

 

Gdy masz zapalenie oskrzeli, lub zalega Ci wydzielina albo masz objawy grypowe, koniecznie przygotuj sobie ten wspaniały oraz bardzo skuteczny sok.

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:
  • 100 g świeżego imbiru
  • 100 g marchwi

 

WYKONANIE:

Wszystkie przygotowane warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Za pomocą sokowirówki, wyciśnij z tych warzyw sok. Następnie świeżo wyciśnięty sok przelej do szklanki. Jeżeli lubisz dodaj także odrobine miodu, pamiętaj, aby nie rozcieńczać tego soku wodą.

ODPOWIEDNIE DAWKOWANIE:

Tak przygotowany sok pij koniecznie dwa razy dziennie. Na bieżąco przygotowuj świeży sok. Taka kuracja powinna trwać 20 dni. Po upływie tego czasu odpocznij przez tydzień od picia soku. Jeżeli masz astmę, to koniecznie pij ten świeży sok, gdyż pomniejszą się ataki.

 

Środek na kaszel – Wymieszaj ze sobą marchew, imbir, miód oraz cytrynę, a efekt końcowy będzie niesamowity.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 4-5 łyżki miodu
  • Sok z jednej cytryny
  • 5-6 marchewek
  • 3 cm imbiru

 

WYKONANIE:

Przez parę minut gotuj w wodzie pokrojone na mniejsze kawałki obrane marchewki. Odstaw ganek na bok, gdy marchew będzie miękka. Za pomocą widelca rozdrobnij marchew. Następnie dodaj do niej wyciśnięty sok z cytryny, imbir oraz miód. Dokładnie połącz ze sobą te składniki. Gotową mieszankę przelej do szklanego pojemnika, następnie przechowuj go w lodówce.

 

ODPOWIEDNIE DAWKOWANIE:

Pij codziennie po 4-5 łyżeczki, do momentu, aż całkowicie kaszel ustąpi.

 

Przygotowane soki lub syropy naturalne z imbiru oraz marchwi idealnie wpływają na nasz organizm.

 

Skutecznie działają na wiele przechodzonych infekcji. Dzięki nim mamy o wiele więcej siły, skutecznie pozbywamy się stanów zapalnych stawów, zgagi oraz zmniejsza się nasz stres. Z warzyw korzeniowych, najwięcej witamin ma marchew.

Kiedy nie można ich stosować:

  • Cukrzyca
  • Gdy się stosuje leki moczopędne

Życzę wszystkiego dobrego!

error: Content is protected !!