Gdy przygotowujesz domowe przetwory zaoszczędzasz pieniądze, a na pewno Ty oraz Twoja rodzina w każdej chwili może cieszyć się ich pysznym smakiem. Poniżej znajdziesz przepis na pomidory w słonej zalewie.
1.Do słoika wkładaj ponakłuwane z każdej strony wykałaczką pomidory, pamiętając aby ich nie upychać do słoika. Następnie do słoików włóż również czosnek ( 1 ząbek na 1 słoik), oraz liście chrzanu, pietruszkę i koper.
2.Do wysokiego naczynia wlej 1 litr wody, następnie rozpuść w niej cukier oraz sól. Gotową zalewą przykryj wszystkie pomidory w słoiku. Tak przygotowane słoiki szczelnie zakręć, następnie odłóż na bok.
Tak przygotowane pomidory możesz już jeść po 2 dniach, lub gdy najdzie Cię wielka ochota, pamiętaj aby je przechowywać w swojej spiżarce.. Życzę smacznego!