1. Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, 50 g cukru, masło i jedną łyżkę śmietany.
2. Wymieszaj dokładnie składniki i ugnieć ciasto. Potem, uformuj z niego kulę, owiń ją folią spożywczą i wstaw do lodówki na 15 minut.
3. W tym czasie, przygotuj serowe nadzienie: Do twarogu z wiaderka, dodaj 4 łyżki śmietany i pozostały cukier. Wymieszaj składniki mikserem, do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
4. Schłodzone ciasto, podziel na dwie części. Jedną część ciasta, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, bezpośrednio do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadź warstwę ciasta równomiernie na całej powierzchni. Drugą część ciasta zetrzyj na tarce do osobnej miski – za chwilę będzie potrzebne.
5. Na pierwszą warstwę ciasta, wyłóż równomiernie masę serową, a wierzch posyp drugą częścią tartego wcześniej ciasta.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30-35 minut. Gotowe!