Twarogowa pyszność smakuje wyśmienicie, przygotujesz je szybko i z łatwo dostępnych składników, które zawsze masz w swojej kuchni. Mam tylko jedną radę – lepiej przygotuj podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. Zacznij od przygotowania spodu ciasta: W dużej misce, wymieszaj mąkę, 150 g cukru pudru, zimne masło, kakao, proszek do pieczenia i trzy żółtka. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto i podziel je na na dwie części. Owiń gotowe ciasto folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
2. W tym czasie, przygotuj nadzienie: W misce, rozgnieć twaróg widelcem, dodaj pozostały cukier puder, 1 żółtko i cukier waniliowy.
3. W osobnej misce, ubij mikserem białka z 4 jajek na sztywno i wymieszaj pianę delikatnie szpatułką z nadzieniem twarogowym.
4. Formę, wyłóż papierem do pieczenia i na jej dnie ułóż rozwałkowaną i wcześniej schłodzoną jedną część ciasta.
5. Teraz, wyłóż masę twarogową i na nim rozwałkowaną drugą część ciasta.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 30 minut. Gotowość ciasta, sprawdzaj drewnianym patyczkiem lub wykałaczką. Gotowe!