Muszę przyznać, że mi się to udało i dzięki temu moi bliscy często cieszą się pyszną, zdrową przekąską. Genialne połączenie smaków sprawia, że znikają z talerza błyskawicznie. Nikt nie jest w stanie im się oprzeć. Do dzieła!
1. Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z solą i pokrojonym w kostkę miękkim masłem.
2. Następnie, dodaj połowę przesianej mąki z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszaj. Na koniec, stopniowo dodawaj pozostałą mąkę, wymieszaj i ugnieć jednolite, gładkie ciasto.
3. Gotowe ciasto, podziel na dwie części i każdą zroluj w wałeczek. Potem rozwałkuj je na prostokąty o grubości 2-3 mm. Postrzępione i nierówne krawędzie odetnij.
4. Tak przygotowane ciasta, posyp cukrem, wiórkami kokosowym i zawiń ciasno w rulon.
5. Każdy rulon, pokrój na 5 cm kawałki i poukładaj na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20 minut. Gotowe!