Gotowe danie zawiera bardzo mało kalorii. Możesz je spożywać na obiad lub kolacje z rodziną albo znajomymi. Tak przygotowane danie na pewno posmakuje dosłownie każdemu.
1.W szklance połącz ze sobą sos, olej oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Umyte oraz osuszone ręcznikiem papierowym udka wkładaj do naczynia żaroodpornego.
2.Przygotowanym sosem posmaruj całe mięso, po czym przechowuj w lodówce przez 30-40 minut. Za pomocą tarki zetrzyj marchew, następnie obraną cebulę kroimy w półksiężyce, a kapustę drobno siekamy.
3.Pokrojone wszystkie warzywa posyp solą, następie dokładnie je wymieszaj. Tak przygotowane polej olejem słonecznikowym.
4.Do worka tzw. rękawa powkładaj warzywa, następnie na nie połóż mięso oraz pokojone masło.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, po czym piecz danie 45 minut. Po upływie tego czasu rozetnij worek, ale uważaj bo para może Ciebie oparzyć.
6. Przez kilka minut piecz jeszcze danie , aby skórka zrobiła się chrupiąca. Smacznego!