Koniecznie swoje popisowe wypieki polej tą wspaniałą polewą, a końcowy efekt zachwyci dosłownie każdego! Takiego oryginalnego efektu jeszcze nigdy nie widziałaś.
1.Na samym początku musisz przygotować żelatynę. Do małej miseczki wlej 40 ml wody. Następnie wsyp żelatynę, po czym całość bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną żelatynę odstaw na 20 minut.
2.W garnku połącz ze sobą pozostałą wodę, cukier oraz miód. Całość dokładnie mieszaj następnie gotuj na małym ogniu. Gotującą się wodę pozostaw na palniku przez około 2 minuty.
3.Po tym czasie zdejmij z ognia, następnie dodaj żelatynę oraz stopniowo wlewaj mleko skondensowane. Na małe kawałki pokrusz czekoladę.
4. Tak pokruszoną przełóż również do garnka. Całość mieszaj, do momentu aż czekolada się rozpuści.
5.Za pomocą sita przelej przez nie otrzymana polewę. Gotowe ciasto koniecznie połóż na kratce, następnie pod nią połóż miskę. Gotową polewę wlewaj na ciasto, a jej nadmiar wpadnie do miski na dole.
Najlepszy sposób na wlewanie polewy to okrężne ruchy, które wykonujemy od środka do krawędzi ciasta.