1. Filety umyj i susz ręcznikiem papierowym, a następnie dopraw je solą, pieprzem lub ulubionymi przyprawami.
2. Delikatnie polej mięso olejem i wetrzyj wraz z przyprawami w mięso.
3. Obrane ząbki czosnku pokrój na cienkie plasterki i poukładaj na filetach. Całość posyp startą skórką z pomarańczy.
4. Tak przygotowane mięso, owiń szczelnie folią aluminiową i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
5. Po tym czasie, przełóż mięso do naczynia żaroodpornego.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200° C, przez 30-35 minut.
7. Po upływie tego czasu, odchyl folię aluminiową i piecz kolejne 10 minut, aż się zarumieni.
8. Potem wyłącz piekarnik i pozostaw w nim mięso kolejne 10 minut. Gotowe!
Podawaj na gorąco jako samodzielne danie lub jako dodatek do sałatek lub surówek z świeżych warzyw. Smacznego!