1. Na plastry pokrój dokładnie umyte oraz osuszone ręcznikiem papierowym mięso. Używając tłuczka oraz foli spożywczej, rozbij wszystkie pokrojone kotlety. Wszystkie kawałki dopraw pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny. Jeżeli chcesz posmaruj każdy musztardą. Na 30 minut odstaw mięso na bok. Następnie na brzeg każdego mięsa połóż ogórka kiszonego oraz ser.
2. Po tych czynnościach zacznij zwijać mięso. Przygotowanego zraza owiń dokładnie nitką lub połącz wykałaczkami, następnie lekko podsmaż na patelni. Usmażone zrazy trzeba piec w piekarniku. Najlepiej nadaje się do tego naczynie żaroodporne. Piecz w temperaturze 180 stopni. W niecałe 15 minut otrzymasz pyszne danie.
3. Idealnie upieczone zrazy podawaj z kaszą lub ugotowanymi ziemniakami. Najbardziej pasująca do tego dania surówka to z kiszonej kapusty lub dobrze przygotowana surówka z buraków. Sama możesz także dobierać dodatki do swoich zrazów , świetnie pasują do nich plastry szynki lub boczku. Coraz więcej osób dodaje także suszone owoce np. pomarańcze lub śliwki.
Eksperymentowanie w kuchni jest na prawdę fajne. Z każdym kolejnym przepisem pokochasz gotowanie!